Barista: Regina van den Ende @regivandenende
Koffiebar: Barista en koffiebrander bij Miss Latte, Mobiele Koffiebar
in het Westland.

🔸Mijn favoriete koffie muziek ... 
... de warme Braziliaanse klanken van Bossa Nova klinken heerlijk! Sluit je ogen en neem een slok van je eerste cappuccino in de ochtend, proef het zachte schuim en voor heel even waan ik me met mijn voeten in het zachte zand, de warme zon, de grote glimlach van die vrolijke Brazilianen met hun positieve energie, voetballende kindertjes op het strand en good vibes! Mijn dag kan beginnen! 

🔸Mijn favoriete koffie recept ...
... drink ik in de zomer! Zo’n mooi whiskey glas gevuld met ijsblokjes, voor de helft gevuld met verse volle melk en een dubbele espresso er bovenop! 
 
🔸Wat elke barista moet weten is ... 
... schenk je koffie met passie en liefde! Maar onthou 1 ding altijd heel goed, koffie is wereldwijd en voor iedereen, wees geen koffiesnob! Haal je neus er niet voor op, als mensen een koffiesiroop in hun latte willen, prima toch, laat ze genieten en gun ieder vooral zijn eigen geluksmoment! 

🔸Het barista vak heb ik geleerd van ... 
... Joost bij de Koffieschool in Utrecht. Samen met Petra hebben zij mij al zoveel geleerd over het koffievak en het ondernemen! Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds blij dat ik voor deze koffieopleiding heb gekozen! 

🔸Mijn droom espressomachine is ... 
... een LaMarzocco! Doet wat ik wil, wat ik verlang en stelt me nooit teleur. Het mooie is, die heb ik nu gewoon! Dat had ik nooit durven dromen, maar ik ben nog ontzettend blij met dit prachtige mooie robuuste stuk RVS op mijn bar!

🔸De toekomst van koffie ... 
... met alles wat er toch speelt in de wereld, maak ik me soms best zorgen, dan denk ik aan al die koffieboeren en hardwerkende mensen op de koffieplantages. Dan hoop ik dat de toekomst niet alleen een mooie plek geeft aan al die specialty Arabica coffee boontjes die perfect geselecteerd zijn, maar dat alle bonen die het net niet gehaald hebben ook een mooie plek krijgen en dat er vooral nooit iets verspild wordt!

🔸Het leukste compliment wat ik ooit heb gekregen was ... 
... vaak genoeg krijg ik mooie complimenten over de hartjes in de koffie en dat de koffie zo lekker smaakt, maar het grootste compliment is, dat ik bijna altijd waar dan ook dezelfde mensen heel vaak terug komen omdat ze zo genoten hebben van hun koffie. Dat is voor het teken, dat ik blijkbaar toch iets goed doe!

🔸Mijn grootste koffie idool is ... 
... Heidi Philip-Smith, zij maakt prachtige latte art, vooral haar Beetle of Bug, zou ik graag een keer mooi namaken! 

🔸De beste koffiebar in de wereld vind ik ... 
... nou ja, ik moet eerlijk zeggen, ter wereld is misschien veel gezegd, maar wat kom ik graag in Spanje, dan drink ik het liefst de cortado’s aan mijn favoriete strandje Cala Galdana in Menorca, maar Meke Coffee Roasters in Ibiza is toch wel 1 van mijn favoriete koffiebars.   

🔸Ik werk het liefst met ... 
... sinds ik mijn eigen mobiele Espressobar en koffiebus heb, werk ik toch het allerliefste met mijn eigen lief. Hij denkt mee over alle ‘problemen’ on the way, lost ze op. Is mijn steun en toeverlaat, kan zelf ook een aardig bakkie koffie zetten en zonder zijn vertrouwen had ik het nooit doorgezet voor mijzelf te starten!


 Wil jij ook een keer geïnterviewd worden? Tag jezelf dan onder deze post!