Barista: Milou Savelkoul @milousavelkoul
Koffiebar: geen, zelfstandig ondernemer als ontheroad hospitality.

🔸Ik ben barista geworden omdat ... 
... ik mijzelf wilde ontwikkelen als horecamedewerker. Aangezien ik toen nog geen bier of wijn dronk, was koffie een interessant product! - Negen jaar geleden 😉

🔸Het leukste compliment wat ik ooit heb gekregen was ...
... dat ik toch de lekkerste koffie maakt… Maar dat zullen meerdere barista's hebben gehoord 😉 

🔸Barista zijn is het mooiste dat er is omdat ... 
... ik gasten mag begroeten met een kopje koffie en ik hiervoor op een moment van hun dag hun aanspreekpunt ben. Je bent naast barista ook psycholoog, vriend, raadgever, gangmaker, iemand die even een hart onder de riem of een duwtje in de rug geeft. Er zijn veel vriendschappen gesloten door koffie.  

🔸Ik ben super goed in ... 
... naast koffie maken ook koffiecocktails creëren. Ik word geïnspireerd door bartenders en hun gastvrijheid, cocktails, technieken en brouwsels. Zelf inspireer ik mensen ook graag als barista maar ook als persoon naast mijn barista-zijn. 

🔸Mijn favoriete koffie muziek is ... 
... muziek waar ik heerlijk op kan werken, golden oldies als Stevie, Aretha en Whitney, maar op zijn tijd een lekkere beat of salsa nummer om een dansje te maken achter de machine, kan ook! Heerlijk! 

🔸De raarste bestelling die ik ook heb gekregen was ... 
... een cappuccino met zelf meegebrachte soya. ‘Want deze schuimt beter..’ Was nog wel een discussietje, maar hij kwam terug, voor een cappuccino zonder ‘zijn soya’ met mijn soya… 😉 

🔸Mijn grootste koffie idool is ... 
... dat zijn er vele. Ieder is op zijn of haar manier een top barista. Als ik kijk van wie ik veel leer en inspiratie krijg, dan is dat mijn goede vriend Merijn Gijsbers en ‘koffiedaddy’ Jeroen Veldkamp. Ook door koffie zijn hier vriendschappen gesloten die ik enorm koester. 

🔸Barista kampioenschappen zijn voor mij ... 
... mensen met een grote passie. Zelf doe ik ook wedstrijden mee om mijzelf te profileren als barista met een plusje; wedstrijden waar ik mijzelf als persoon mag presenteren met een koffie en signature drink waarvan ik blij word. Over inspireren gesproken 😊 

🔸Wat elke barista moet weten is ... 
... blijf (bij) jezelf!

🔸Mijn mooiste ervaring als barista was ... 
... mijn eerste wedstrijd die ik won: Alpro Barista Challenge in Gotenborg! Mijn afgelopen avontuur in Gran Canaria, samen met Bartender Andreas Budo was ook geweldig. Hier werden we overigens Internationaal 2e als Most Passionated Barista&Bartender Licor 43 2018.

🔸Mijn signature koffie drankje is ... 
... daar waar ik net zin in heb. Dat kan een heerlijke filter zijn, maar ook een espresso martini of my guilty pleasure, een Alpro coconut cappuccino. Een mooie matcha op zijn tijd mag ook!

🔸Ik werk het liefst met ... 
... mensen die koffie tot op een bepaald niveau koffie serieus nemen, maar niet de gastvrijheid en openheid naar de gasten vergeten.


 Photo credit: Food Inspiration - Annelien Nijland