THUIS BARISTA E-LEARNING

Module 1

In deze module leer je waar koffiebonen groeien, welke soorten er bestaan en welke factoren de smaken van koffiebonen kunnen beïnvloeden.

Les 1 – Het koffie verwerkingsproces
Les 2 – Arabica en Robusta koffiebonen
Les 3 – Alle smaakinvloeden op koffie
Quiz

Module 2

In deze module leer je welke manieren van koffiezetten er allemaal zijn, wat je daarvoor nodig hebt in jouw thuis koffiebar en hoe je deze materialen onderhoudt.

Les 1 – Manieren van koffiezetten
Les 2 – Wat heeft een barista nodig
Les 3 – Schoonmaken en onderhoud
Quiz

Module 3

In deze module leer je hoe je de koffiemolen moet afstellen, hoe je de perfecte espresso maakt en hoe je de kwaliteit kunt controleren.

Les 1 – De basis factoren
Les 2 – De controle checklist
Les 3 – De juiste maalgraad
Quiz

Module 4

In deze module leer je welke soorten melk er zijn, hoe je mooi zacht glanzend microschuim maakt en hoe je een cappuccino schenkt. 

Les 1 – Soorten melk
Les 2 – Micro melkschuim maken

Les 3 – Walsen, verdelen en inschenken
Quiz

Module 5

In deze module leer je wat de meest voorkomende drankjes op het barista koffiemenu zijn en hoe je deze nu eigenlijk precies hoort te maken.

Les 1 – Ristretto, espresso, americano
Les 2 – Espresso macchiato, cortado
Les 3 – Flat white, cappuccino, koffie verkeerd
Les 4 – Latte, latte macchiato
Les 5 – Andere zetmethoden

Quiz

Bonus

Dit is een extra bonus module waarin je de basis van het latte art schenken leert en hoe je drie soorten figuurtjes kunt schenken.

Les 1 – De basis van latte art
Les 2 – Een Rosetta schenken
Les 3 – Een Hartje schenken
Les 4 – Een Tulp schenken

HEB JE VRAGEN?

In deze online training leer je met behulp van praktische video’s, foto’s en infographics de complete basis om een échte thuis barista te worden. Alle modules sluiten we af met een samenvatting en een quiz om je kennis te testen. Wist je dat je in onze besloten Facebook groep al je vragen kunt stellen over de training? Hier helpen we elkaar met het verbeteren van je Thuis Barista Skills.