ONLINE BARISTA TRAINING MÉT PRAKTIJK COACHING

Ontdek het succes van de online Barista Coach!

MEER TIJD

Bespaar veel tijd door nieuwe medewerkers online te trainen.

MEER KWALITEIT

Verbeter en bewaak de kwaliteit door on-the-job praktijk coaching.

MEER PASSIE

Creëer passie binnen je team door specialisatie en ontwikkeling.

Serveer kwaliteitskoffie

Barista Coach Sabine

Nadat ik zelf mijn SCA barista diploma heb gehaald heb ik jaren met veel plezier in de horeca gewerkt, als barista uitzendkracht en later ook als barista trainer. Zo kwam ik erachter hoe lastig het is voor horeca bedrijven om de koffiekwaliteit hoog te houden als er steeds nieuwe medewerkers in je bar staan. Het kost veel tijd, gedoe en geld om iedere keer weer nieuwe medewerkers te moeten inwerken. Daarom hebben we speciaal voor de horeca een efficiënte online barista training ontwikkeld, zodat straks elke medewerker uit jouw team altijd het allerbeste haalt uit die prachtige espressomachine.

Omdat kwaliteit natuurlijk super belangrijk is in de horeca, ben ik als barista trainer ook opzoek gegaan naar een manier om de koffiekwaliteit in onze bar onder controle te kunnen houden. Ik bleef mijn team na de training online begeleiden via een mobiele coach groep, wat een heel effectieve manier bleek te zijn om de koffiekwaliteit on-the-job te bewaken. Door specifieke controle-opdrachten kan ik namelijk meteen zien wat er wel en niet goed gaat en direct persoonlijke tips&tricks geven waar het hele team van kan leren. De kwaliteit van de koffie’s in onze bar werd hierdoor zo veel consistenter waardoor we onze gasten vaker zagen terugkomen omdat de koffie bij ons altijd lekker is. Daar doen we het voor toch 🙂

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Interessant en duidelijk uitgelegd.

JasperCannibale Royale

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Vond het een leuke cursus!

SamantaVan der Valk Hotels & Restaurants

Boost de koffiekwaliteit

E-learning licentie

In onze online leeromgeving behandelen we met behulp van praktische video’s, foto’s en infographics de complete basis van het horeca barista vak. De theorie is vergelijkbaar met de SCA (Specialty Coffee Association) Barista Skills Foundation training (t.w.v. €380,- p.p.), echter is onze training speciaal gericht op de HORECA. We leggen de nadruk op het snel en consistent bereiden van een goede espresso en mooi micro melkschuim op een efficiënte en hygiënische manier. Onze Horeca Barista e-learning is praktijk gericht, duurt niet te lang en kun je doen wanneer het jou het beste uitkomt! Na elke module testen we je kennis met een quiz en na het volledig afronden van de training ontvangt elke medewerker een echt Barista Club certificaat. 
Na de e-learning weet je precies wat je moet doen om bijvoorbeeld een lekkere cappuccino te maken, maar het barista vak leer je natuurlijk pas echt door het te doen. Met online on-the-job praktijk coaching helpt de Barista Coach je om de theorie goed in de praktijk te brengen. Aan de hand van oefenopdrachten krijg je persoonlijke feedback zodat je snel alle basis Horeca Barista Skills goed beheerst. Lees meer…
Phone e-learning

MODULE 1 – KOFFIEBONEN

Waar groeien koffiebonen, welke soorten bestaan er en wat beïnvloedt de smaak?

MODULE 2 – ESPRESSO

Hoe stel je de koffiemolen af, hoe maak je een perfecte espresso en hoe kun je dit controleren?

MODULE 3 – MICROSCHUIM

Welke soorten melk zijn er, hoe maak je mooi microschuim en hoe schenk je een cappuccino?

MODULE 4 – KOFFIEMENU

Wat zijn de meest voorkomende koffiedrankjes en hoe maak je deze nu eigenlijk precies?

MODULE 5 – WORKFLOW

Hoe kun je zo efficiënt mogelijk een bestelling afhandelen en hoe houd je de werkplek schoon?

MODULE 6 – BONUS

Op welke manieren kun je nog meer koffiezetten en hoe schenk je latte art figuurtjes?

BESPAAR KOSTEN

Omdat wij online trainen en coachen blijven de kosten laag.

CONSISTENTE KOFFIE

Een consistente kwaliteit zorgt ook voor terugkerende gasten.

SNEL PRODUCTIEF

Train online in je eigen bar zo zijn medewerkers sneller productief.

veel wisselende (flex)medewerkers?

 Laat de koffiekwaliteit hier niet door beïnvloeden en train elke nieuwe medewerker snel tot professioneel Horeca Barista. Met onze e-learning bedrijfslicentie kun je voordelig je hele team trainen.

Bewaak de koffiekwaliteit

Online On-The-Job Coaching

Vlak na een barista cursus is je team er helemaal klaar voor om de lekkerste koffie’s te bereiden. De koffiemolen is goed afgesteld en ze maken heerlijke espresso’s. Niks meer aan doen! Dit is juist het moment waar het vaak mis gaat, er wordt niets meer aan gedaan, er is geen kwaliteitscontrole. De koffiemolen wordt niet meer goed bijgesteld en het melk opschuimen gaat toch niet meer zo goed als tijdens de cursus…

Dat vinden wij zonde van de training, daarom bewaken wij ook graag de behaalde koffiekwaliteit door na de training je team on-the-job te blijven coachen in de praktijk. In de mobiele coach groep kunnen alle koffie vragen die tijdens het werk opkomen gesteld worden. Ook geven we opdrachten om de koffiekwaliteit te controleren, waarop we persoonlijke feedback en praktische tip&tricks geven om de barista skills van je hele team te bewaken en verbeteren. Wij helpen je team om zich verder te ontwikkelen in de wereld van koffie, dit motiveert en dat zie je terug in de productiviteit, kwaliteit en omzet binnen jouw bedrijf!

SPECIALISATIE IN KOFFIEBONEN

Ontdek de achtergrond en smaken van jullie koffiebonen om gasten met passie te adviseren.

CONSTANTE ESPRESSO KWALITEIT

Controle op de maalgraad en dosering van de koffiemaling voor een constante espresso kwaliteit. 

GOED MELKSCHUIM EN LATTE ART

Extra tips om microschuim en latte art te maken met de melk en kannetjes die jullie gebruiken. 

CONSISTENTIE IN HET KOFFIEMENU

Het hele team leert op dezelfde manier de drankjes van jullie koffiemenu te bereiden.

EFFICIËNT EN SCHOON WERKEN

Controle op goed onderhoud van jullie materialen en tips om in jullie bar efficiënt te werken.

Telefoon coaching
BESPAAR TIJD

Verbeter de barista skills van je team terwijl ze aan het werk zijn.

KWALITEITSCONTROLE

Door on-the-job te coachen bewaken wij de koffiekwaliteit.

TEAMONTWIKKELING

Laat je bedrijf en team groeien door te investeren in specialisatie.

Horeca Barista e-learning
I

Gaat het personeelsverloop ten koste van de koffiekwaliteit?

I

Wil je de barista skills van je team verbeteren en tijd besparen?

I

Ben je er klaar voor om jullie koffie omzet te verhogen?

Horeca Barista TRAINING

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Hoeveel tijd kost de barista training?

Onze e-learning duurt bij de meesten niet langer dan een uur en blijft de hele maand beschikbaar, dus je kunt de training doen wanneer het jou het beste uitkomt. 

Waarom is barista training zo belangrijk?

Een goed kopje koffie bestaat voor het grootste deel uit de handelingen en kunde van de barista die hem maakt. Dus je kunt nog zo’n mooie espressomachine, een nog betere koffiemolen en de beste koffiebonen hebben… Zonder een professioneel getraind horeca barista krijg je hiermee alleen nog geen kwaliteitskoffie.

Koffie omzet verhogen? Hoe dan?

Een professioneel getraind horeca barista verkoopt met z’n passie en kwaliteiten zo een tweede kopje koffie, dus als je hele team is getraind verdubbel je zo ook jullie totale koffie omzet. Daarbij ligt de marge op een kopje koffie rond de 85% dat maakt een barista training voor je team een hele slimme investering.

On-the-job coaching, hoe werkt dat?

We voegen het hele team toe in een speciale WhatsApp groep. Gedurende de maand vragen we een aantal filmpjes en foto’s te maken, zo kunnen wij heel goed zien en beoordelen wat er precies mis gaat en wat er verbeterd kan worden. Door dat het team samen in een groep WhatsApp zit leren ze ook van elkaar. Een groot bijkomend voordeel is dat je vragen kunt stellen over jullie eigen espressomachine, koffiemolen, barista tools en bonen, zo is de coaching echt op maat.

Waarom is consistente koffie belangrijk?

Een consistente koffiekwaliteit zorgt ervoor dat gasten terugkomen omdat de koffie bij jullie altijd zo lekker is. Het is daarom ook belangrijk dat het hele team op dezelfde constante manier jullie koffiemenu bereidt om zo aan de verwachtingen van je gasten te kunnen voldoen.

Hoe snel kan ik beginnen met de e-learning?

Zodra je de bestelling hebt afgerond ontvang je direct de inlog gegevens van jouw persoonlijke e-learning licentie, waarmee je direct kunt inloggen en starten met de e-learning.

NIET GOED? GELD TERUG!

We gaan alleen voor 100% koffiekwaliteit! Toch niet tevreden? Dan krijg je binnen 14 dagen na je bestelling gewoon je geld terug. Je hoeft alleen maar even te mailen.