ONLINE KOFFIEPROEVERIJ

Ga mee op reis en ontdek de wereld van specialty coffee!

PROEVERIJ

We begeleiden je stap voor stap door de koffieproeverij en helpen je om de geuren en smaken te benoemen.

QUIZ

Doe de quiz en ontdek meteen of jij hebt kunnen ruiken en proeven uit welke regio de koffiebonen komen.

NAGENIETEN

Na de proeverij cursus kun je nog een paar keer lekker nagenieten met een kopje heerlijke filterkoffie.

SPECIALTY COFFEE 

Ontdek de smaken in koffie

Net als bij wijn kun je in koffie ook heel veel verschillende smaken ontdekken. Die smaken worden onder andere beïnvloed door de herkomst van de koffiebonen, dus het land of de regio, maar ook de hoogte, de temperatuur, grondsoort én de koffiebrander spelen een grote rol in de smaak van koffie. Om iedereen te kunnen laten genieten van deze mooie smaken hebben we een online koffieproeverij ontwikkeld waarin we je meenemen op reis in de wereld van specialty coffee.

Bestel jouw WINTER ⛄️ proeverij pakket ☕️

We zijn bezig met de voorbereidingen van de volgende online koffieproeverij. Houd onze website in de gaten om te bestellen of laat je emailadres achter dan sturen we je een reminder per mail zodra de verkoop van start gaat.

 

De koffieproeverij

Samen ruiken en proeven met de e-learning

Het proeverij pakket bestaat uit drie zakjes koffiebonen die vers gebrand zijn door kleinschalige koffiebranders in Nederland. Zij kopen vaak direct in bij de koffieboeren voor een eerlijke prijs en besteden veel aandacht aan de kwaliteit en smaken van de koffiebonen. Door op verschillende momenten in het proces de bonen te proeven en te beoordelen wordt deze kwaliteit gewaarborgd. In de professionele koffiewereld heet dit ‘cuppen’. 
Bij een Coffee Cupping schenk je het water op de gemalen koffie direct in de kop, zonder filter, zo kun je namelijk het beste de verschillende smaken proeven. Tijdens onze koffieproeverij proeven we ‘blind’, je weet dus vooraf niet welke bonen je precies gaat proeven. Met behulp van de online cursus begeleiden we je stap voor stap door de proeverij en leer je hoe je het beste kunt ruiken en proeven om al die smaken te ontdekken.

Heel gaaf dat het een blinde cupping was. Zo ga je veel meer op je buikgevoel af en heb je weinig tot geen vooroordelen. Ik proef nog wel veel smaken tegelijk en kan ze moeilijk uit elkaar trekken, maar daarom moet je het ook vaker doen en vooral samen met anderen!

Christian Peper

Dank jullie wel Barista Club voor het erg leuke initiatief om ‘op afstand’ mee te proeven!! Dit mag voor mij regelmatiger, ook omdat ik bijna geen mogelijkheid heb om met ‘anderen’ te cuppen en om meer ervaring op te doen! Tot een hopelijk volgende keer!

Ilona van Meegen

HET KOFFIE PAKKET

Wat krijg je thuisgestuurd

Ben je nieuw in de wereld van specialty coffee, dan is het lastig om meteen al die verschillende smaken in koffie te herkennen en te benoemen. Daarom zit er in het ontdekkingsreis pakket per koffieregio een smaakprofiel. Aan elk smaakprofiel zitten een paar proefzakjes met geuren en smaken die je kunt herkennen in de koffiebonen in het pakket. Kun jij straks ruiken en proeven welke zakje koffiebonen bij welke koffieregio smaakprofiel hoort?

Er zitten genoeg bonen in het pakket om na de proeverij nog even heerlijk na te genieten met maar liefst 6 kopjes specialty filterkoffie. 

I

Wil je graag nieuwe en bijzondere smaken ontdekken in koffie?

I

Vind je het nog moeilijk om geuren en smaken te benoemen?

I

Ben je er klaar voor om mee op koffie ontdekkingsreis te gaan?

ONLINE KOFFIEPROEVERIJ

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Hoe wordt het proeverij pakket verzonden?

Het proeverij START pakket wordt verpakt in een kartonnen verzenddoos en verstuurd met pakket post van PostNL of DHL. Het proeverij PRO pakket wordt verpakt in een luchtkussen enveloppe en verstuurd per post zonder tracking code. De prijzen zijn inclusief verzenden binnen Nederland. Woon je in het buitenland, stuur ons dan even een mailtje.

Is de koffie gemalen?

We sturen hele bonen, omdat de geuren en smaken dan beter bewaard blijven. Heb je thuis geen koffiemaler dan leggen we in de e-learning ook uit hoe je met huis, tuin en keuken apparatuur toch de koffiebonen kunt malen.

Hoe vaak wisselen de bonen in het pakket?

De koffiebonen in het pakket wisselen elk seizoen. De LENTE proeverij loopt van april 2021 t/m juni 2021. Heb je in de afgelopen winter maanden al een keer meegedaan, dan kun je nu weer nieuwe koffiebonen ontdekken in de LENTE proeverij.

Voor hoeveel personen is de proeverij?

Je kunt de koffie proeverij / coffee cupping met meerdere personen doen. Je maakt van elk soort koffieboon een cupping kop, waar je met meerdere personen uit kunt proeven. Ieder proeft met een lepel namelijk maar een paar slokken, genoeg om met z’n zessen te cuppen. De extra bonen die in de zakjes zitten om na te genieten met filterkoffie zijn genoeg voor 2 kopjes per soort koffieboon. Dat zijn totaal nog 6 lekkere kopjes filterkoffie.

Ik heb een andere vraag...

Stuur ons dan gerust mailtje naar hello@debaristaclub.nl.