Module 1
In deze module leer je waar koffiebonen groeien, welke soorten er bestaan en welke factoren de smaken van koffiebonen kunnen beïnvloeden.
Les 1 – Van koffieplant tot boon
Les 2 – Soorten koffiebonen
Les 3 – Smaakinvloeden
Samenvatting
Quiz
Module 2
In deze module leer je hoe je de koffiemolen moet afstellen, hoe je de perfecte espresso maakt en hoe je de kwaliteit kunt controleren.
Les 1 – Basis regels
Les 2 – Controle punten
Les 3 – Koffiemolen afstellen
Samenvatting
Quiz
Module 3
In deze module leer je welke soorten melk er zijn, hoe je mooi zacht glanzend microschuim maakt en hoe je een cappuccino schenkt.
Les 1 – Soorten melk
Les 2 – Opschuimen en temperatuur
Les 3 – Walsen, verdelen en inschenken
Samenvatting
Quiz
Module 4
In deze module leer je wat de meest voorkomende drankjes op het barista koffiemenu zijn en hoe je deze nu eigenlijk precies hoort te maken.
Les 1 – Ristretto, espresso, macchiato, cortado
Les 2 – Americano, cappuccino, latte
Les 3 – Flat white, latte macchiato, koffie verkeerd
Samenvatting
Quiz
Module 5
In deze module leer je hoe je zo efficiënt mogelijk een bestelling kunt afhandelen en hoe je het beste je werkplek goed schoon houdt.
Les 1 – Snel en schoon werken
Les 2 – Werkroutine
Les 3 – Stappenplan bestelling
Samenvatting
Quiz
Module 6
In deze extra module leer je hoe je ook op andere manieren heerlijke (filter)koffie kunt zetten en je leert hoe je latte art figuurtjes kunt schenken.
HEB JE VRAGEN?
In deze online training leer je met behulp van praktische video’s, foto’s en infographics de complete basis van het horeca barista vak. Alle modules sluiten we af met een samenvatting en een quiz om je kennis te testen. Wist je dat je in onze besloten Facebook groep al je vragen kunt stellen over de training? Hier helpen we elkaar met het verbeteren van je Horeca Barista Skills.