ONLINE BARISTA TRAINING MÉT PRAKTIJK COACHING

Leer thuis met je eigen espressomachine de lekkerste koffie’s te bereiden.

ONLINE

Doe de barista cursus online wanneer het jou het beste uitkomt.

THUIS

Train met je eigen espressomachine, koffiemolen en tools.

COACH

Krijg extra hulp met het koffiezetten van de online Barista Coach.

KOFFIEZETTEN IS EEN FEESTJE

Barista Coach Sabine

Elk weekend genoot ik in mijn favoriete koffiebar van een lekkere cappuccino, maar op een gegeven moment wilde ik dat thuis ook, elke dag. Dus verruilde ik mijn pad koffiemachine in voor een echte espressomachine, maar het duurde wel even voordat ik daar constant lekkere koffie mee kon zetten. Dan had ik een keer een goede espresso, super blij, maar de keer daarna was deze weer niet goed. Wat deed ik verkeerd? Nu ik een door de Specialty Coffee Association gecertificeerd barista ben weet ik alle tips & tricks die ik eigenlijk toen had willen weten. Dat had mij veel frustratie, tijd en koffiebonen bespaard… 

Ik wil voorkomen dat jij ook zo gefrustreerd raakt en besluit die mooie nieuwe espressomachine weer te verkopen omdat je het koffiezetten op deze manier te veel gedoe vindt. Dat zou zo zonde zijn, want koffiezetten met een echte espressomachine hoort iedere keer weer een klein feestje te zijn. Dus geef je innerlijke Thuis Barista een kans, samen met mij gaat het je zeker lukken om een echte koffiebar kwaliteit espresso of latte te maken.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Handige en duidelijke koffiecursus!

Lars (via Google reviews)

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Sabine heeft me heel goed geholpen. Leuke opdrachten en veel tips om betere koffie te maken, ik proef echt het verschil en ik kan zelfs een beetje latte art maken nu. De barista coach is echt een aanrader, bedankt!

Jack (via Google reviews)

Word een echte thuis barista

E-learning + Barista Club certificaat

In onze online leeromgeving behandelen we met behulp van praktische video’s, foto’s en infographics alles wat je moet weten om een perfecte espresso of cappuccino te maken. De theorie is vergelijkbaar met de SCA (Specialty Coffee Association) Barista Skills Foundation training, maar dan speciaal gericht op jou, de enthousiaste koffieliefhebber. De theorie training is een maand lang beschikbaar en kun je doen wanneer het jou het beste uitkomt! Na elke module kun je via een kennisquiz testen hoeveel je hebt geleerd en na afloop ontvang je een persoonlijk Barista Club certificaat om in te lijsten!
Je leert wat de basis factoren zijn en hoe je kunt controleren of de espresso die jij hebt gemaakt ook echt goed is. Is je espresso toch niet mooi in balans, dan leggen we je uit hoe je de maalgraad van je koffiemaling kunt aanpassen zodat je wel een perfecte espresso te maken. Uiteraard laten we je ook zien hoe je dat zachte glanzende micro melkschuim maakt, de basis voor een latte art figuurtje. Heb jij thuis (nog) geen espressomachine, dan kun je toch net zo lekkere koffie maken zoals in dat ene fijne koffietentje. We leggen namelijk ook uit welke andere manieren van koffie zetten er bestaan en hoe je hier ook hele lekkere (filter)koffie mee kunt maken. 

VAN KOFFIEPLANT TOT BOON

Waar groeien koffiebonen, welke soorten bestaan er en wat beïnvloedt de smaak?

JOUW THUIS KOFFIEBAR

Op welke manieren kun je koffiezetten, welke tools heb je nodig en hoe onderhoud je de koffiebar?

DE PERFECTE ESPRESSO

Hoe stel je de koffiemolen af, hoe maak je een perfecte espresso en hoe kun je dit controleren?

OPSCHUIMEN EN INSCHENKEN

Welke soorten melk zijn er, hoe maak je mooi microschuim en hoe schenk je een cappuccino?

HET BARISTA KOFFIEMENU

Wat zijn de meest voorkomende koffiedrankjes en hoe maak je deze nu eigenlijk precies?

E-LEARNING

Leer thuis online koffiezetten als een professionele barista.

KENNISQUIZ

Test na elke module of je alle barista tips & tricks goed hebt begrepen.

CERTIFICAAT

Verdien jouw persoonlijke Barista Club certificaat om in te lijsten.

Zelfs nadat ik uitvoerig het internet had afgespeurd en een theorieboek had aangeschaft over het zetten van espresso, lukte het me nog niet om met mijn net aangekochte halfautomaat de perfecte espresso te zetten. Via via kwam ik uit bij de barista club en dat bleek een schot in de roos. Tijdens de lockdown periode hebben de tutorials en opdrachten me naar de perfecte espresso geholpen. Door het persoonlijke contact hield ik motivatie en Sabine gaf me steeds het vertrouwen dat het ging lukken, ook als ik het even niet meer zag zitten. Ik zou een online cursus met persoonlijke begeleiding dan ook aan iedere koffieliefhebber kunnen aanraden!

Niels van Doormalen

Lukt het toch niet helemaal?

Online barista coaching

Vlak na een barista cursus ben je er helemaal klaar voor om de lekkerste koffie’s te bereiden. Je hebt de koffiemolen goed afgesteld en je maakt heerlijke espresso’s. Niks meer aan doen! Maar dan de volgende dag loopt je espresso ineens weer te snel door, hoe kan dat nou? Misschien moet je anders tampen, de koffiemolen bijstellen of meer koffiemaling doseren…

Zijn je espresso’s prima, maar heb je steeds zoveel luchtbelletjes in je melkschuim? Je hebt voor de zoveelste keer de training video nagedaan, maar toch lukt het je steeds niet om mooi micro melkschuim te maken. En dat heb je natuurlijk wel nodig om ooit Latte Art te kunnen schenken.

De Barista Coach helpt je om de theorie goed in de praktijk te brengen met gebruik van jouw eigen espressomachine, koffiemolen en tools. Aan de hand van een aantal oefenopdrachten krijg je persoonlijke feedback en praktische tips&tricks zodat je voortaan altijd in een handomdraai en met plezier je favoriete koffie’s kunt maken.

☕️ BONUS – LATTE ART 💛

Bij elke bestelling krijg je nu tijdelijk extra toegang tot de Latte Art bonus module t.w.v. €20. In vier lessen leer je de basis van het latte art schenken en leer je hoe je een Rosetta, een Hartje en een Tulp figuurtje schenkt.

I

Kost het maken van koffie je nu te veel tijd en moeite?

I

Wil je je barista skills verbeteren en met plezier koffiezetten?

I

Ben je er klaar voor om een èchte Thuis Barista te worden?

THUIS Barista Training

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Heb ik een espressomachine nodig voor de training?

Onze training is gericht op de koffieliefhebber die wil leren koffiezetten met een halfautomaat espressomachine en daarvoor heb je ook een koffiemolen nodig waarbij je de maalgraad apart kunt afstellen. Maar je kunt deze barista cursus ook doen als je bijvoorbeeld van plan bent een espressomachine aan te schaffen en je wilt kijken of deze manier van koffiezetten je aanspreekt. Of als je gewoon meer wilt leren over koffie, want we leggen ook alles uit over koffiebonen en hoe je zonder espressomachine ook heel lekkere (filter)koffie kunt zetten. De cursus is dus altijd leuk en waardevol!

Wat heb ik aan een barista training?

Een goed kopje koffie bestaat bestaat voor het grootste deel uit de handelingen en kunde van de barista die hem maakt. Dus je kunt nog zo’n mooie espressomachine, een nog betere koffiemolen en de beste koffiebonen hebben… Maar zonder een goede barista training krijg je hiermee alleen nog geen lekkere koffie. Dat is zonde toch?!

Online praktijk coaching, werkt dat wel goed?

Wij vragen tijdens de praktijk coaching om een aantal filmpjes en foto’s te maken, zo kunnen wij heel goed zien en beoordelen wat er precies misgaat en wat er verbeterd kan worden. Een groot bijkomend voordeel is dat je oefent met je eigen espressomachine, koffiemolen, barista tools en bonen, dus je leert het meteen goed. Daarbij kunnen we hierdoor onze 1-op-1 praktijk coaching ook nog eens veel voordeliger aanbieden, juist omdat we online trainen. 

Hoe snel kan ik beginnen met de cursus?

Zodra we je bestelling hebben ontvangen ontvang je zo snel mogelijk de inlog gegevens van jouw persoonlijke e-learning account, waarmee je direct kunt inloggen. Heb je er ook online praktijk coaching bij geboekt, dan nemen we ook contact met je op om deze in te boeken. De online praktijk coaching is 1-op-1, we hoeven daarom geen rekening te houden met een hele groep en dus kunnen we samen de meest handige datum en tijd prikken. 

NIET GOED? GELD TERUG!

We gaan alleen voor 100% koffiegeluk, daarom trainen we net zolang totdat je met plezier je favoriete koffie kunt maken. Toch niet tevreden? Dan krijg je binnen 14 dagen na je bestelling gewoon je geld terug. Je hoeft alleen maar even te mailen.