BARISTA TIPS & TRICKS

18 January 2024

#NOWASTE barista tip: leer melk opschuimen met water

Het leren opschuimen van mooi microschuim, als basis voor latte art, vergt veel oefening. Met als gevolg veel mislukte kannen met onbruikbaar, te heet of te luchtig melkschuim. Zonde om daarvoor elke keer verse melk te gebruiken toch?

Bekijk de voorbeeld video:

Zo kun je net zo lang oefenen totdat je de draai te pakken hebt, zonder liters melk te verspillen.

0 Comments

Submit a Comment

DE BARISTA COACH

Wist je dat je in koffie heel veel verschillende smaken kunt ontdekken? Om iedereen te kunnen laten genieten van deze mooie smaken hebben wij een online barista training ontwikkeld die jou helpt om het allerbeste uit je espressomachine te halen. Koffiezetten is iedere keer weer een klein feestje en dat wil ik jou ook laten ervaren!

Anderen bekeken ook:

Hoe ziet jouw koffie puck eruit?

Hoe ziet jouw koffie puck eruit?

De perfecte puck kun je met een klein tikje zo uit je portafilter kloppen. De koffie puck is één van de controle punten om te bepalen of je espresso goed in balans is.

Hoe hoort een espresso eigenlijk te smaken?

Hoe hoort een espresso eigenlijk te smaken?

Een espresso hoort een goede balans van zure, zoete en bittere smaken te bevatten, is niet te sterk en mag zeker niet te waterig zijn. Tijdens het begin van het extractie proces komen er andere smaken vrij dan op het einde van de doorloop van je espresso.

Verse of houdbare melk?

Verse of houdbare melk?

Zeker vijftien jaar geleden gebruikte elke barista houdbare melk in zijn koffiedranken. Ondertussen zitten we alweer in de derde golf koffietrends ‘third wave’ waarin we veel meer weten over de diverse smaken in koffiebonen en de combinatie met melk. Houdbare melk heeft zo zijn voordelen, maar die wegen echt niet op tegen de voordelen van verse volle melk.