KOFFIE ONTDEKKINGSREIS

Proeverij

VOORBEREIDING - heb je alles klaargezet?

We leggen eerst uit wat professioneel koffie proeven (cuppen) precies inhoudt. Daarna ga je het proeverij pakket uitpakken en de extra benodigdheden klaarzetten.

FASE 1 - wat kun je zien aan de bonen?

Je leert nu eerst iets meer over de koffieplant en hoe dit een koffieboon wordt. Daarna ga je zelf de bonen uit het proeverij pakket goed bekijken en beoordelen.

FASE 2 - waar doet de geur je aan denken?

We laten je zien hoe je het beste de geuren en smaken kunt benoemen met behulp van het smaakwiel. Daarna ga je de bonen malen en gaan we ruiken aan de droge koffie.

FASE 3 - welke aroma's komen er vrij?

Je leert de koffieregio’s kennen en de bijbehorende smaakprofielen. Daarna ga je water op de koffiemaling schenken en ontdek je de nieuwe geuren die vrij komen.

FASE 4 - welke smaken proef je?

We leggen je uit welke factoren nog meer invloed hebben op de smaak van koffie. Daarna ga je de maling uit de koffie scheppen en gaan we de koffie proeven en beoordelen.

SMAAKWIEL

Heb je vragen over de proeverij of ben je benieuwd welke smaken en geuren de andere koffie proevers ontdekt hebben? Meld je dan gezellig aan bij onze BARISTA CLUB community.